Noticias
Telenoticies.com, 11-V-2003
Milers de persones del Pirineu i del Delta diuen "no" a la construcció de pantans i al PHN

Societat, 11/05/2003 Jaca

L'oposició al Pla Hidrològic Nacional ha tornat a fer-se sentir en una manifestació que s'ha celebrat a Jaca per denunciar les conseqüències que tindrà el pla per als pobles de muntanya. Milers de persones, unes 5.000 segons els organitzadors, han protestat per la construcció de quatre embassaments necessaris perquè el PHN es pugui aplicar al·legant que aquests obliguen a la gent a abandonar els pobles on viuen. El portaveu de la plataforma en Defensa de l'Ebre ha recalcat la importancia de la unitat dels territoris del Pirineu i del Delta assegurant que si no hi ha embassaments tampoc hi haurà pla.
 


Durant un segle, les terres de muntanya d'Aragó han estat lloc de construcció d'embassaments. Aquest fet ha provocat la inundació de part d'aquestes terres, el desallotjament de gairebé 6.000 persones i 43 pobles deshabitats. Ara, el Pla Hidrològic Nacional preveu la construcció de quatre nous embassaments, cosa que comportarà la inundació de dos nous pobles i el desallotjament de 400 persones més. Per aquest motiu, els habitants de Jaca i d'altres vinguts de les terres de l'Ebre i del Pirineu han sortit al carrer fent front comú contra el Pla Hidrològic.

La mobilització es produeix en plena campanya electoral. En aquest sentit, els organitzadors de la protesta han volgut que els futurs governs locals i autonòmics que es formin el 25 de maig tinguin en compte la seva crida. El "no" rotund als embassaments.
 

Ver el vídeo de la manifestación
© Televisió de Catalunya, S.A. i CCRTV Interactiva, S.A. Tots els drets reservats
 

Asociación Río Aragón-COAGRET